1.    Obiectivul competiţiei 

Obiectivul nostru este acela de a promova triatlonul şi sportul de anduranţă în general. 

2.    Locul şi data desfăşurării competiţiei 

Lacul Tarnița, jud. Cluj, sâmbătă, 22 iulie 2017.

3.    Probe, distanţe şi categorii de vârstă 

Probele de concurs vor fi următoarele:

 • Individual
  • 1.5km de înot, start de pe ponton; 
  • 30 km ciclism offroad, cu 690 metri diferenţă de nivel 
  • 9 km alergare, cu 80m diferenţă de nivel 
  • categorii: sub 20 de ani, 20-29, 30-39, 40-49, 50+ separate pentru masculin şi feminin 
 • Echipe: 
  • acelaşi traseu ca şi pentru individual.
  • fiecare dintre cei trei membri va efectua una dintre probe; timpul ştafetei este timpul total al celor trei membri. Se acceptă şi echipe de două persoane; în aceste echipe un membru va efectua două probe.
  • categorii: masculin, feminin, mixt (cel puţin o doamnă sau domnişoară). 
 • Proba înot 1500 m
  • 1500 m de înot, cu start de pe ponton

4.    Trasee 

Înot

Concurenţii vor urca pe un ponton mobil la coada lacului (Tranziţie) şi vor fi transportaţi la distanţa de 1500 de metri. Startul se va da din apă. Traseul presupune parcurgerea înot a distanţei de 1500 metri până la zona de tranziţie.

Ciclism

30 km, cu 690 metri diferenţă de nivel. 

Traseul (drum forestier / de pământ) urmează malul lacului şi apoi al pârâului Râşca până la kilometrul 14, de unde urmează o urcare constantă de dificultate medie, până la Lăpuşteşti (punct de alimentare), aici atingând maximul în altitudine. De aici urmează coborârea înspre coada lacului, 6 km de coborâre în serpentine, până la intersecţia cu drumul asfaltat 107P. Coborârea continuă cu 4 km de asfalt, şi apoi încă vreo 700 de drum pietruit până la tranziţie.

Alergare

Traseul de alergare este comun cu cel de bicicletă până la kilometrul 4.5, unde va fi amplasat un punct de alimentare şi control. Acest segment de 4.5 km va fi parcurs în dublu sens, însumând astfel 9 km, cu 80m diferenţă de nivel, de drum forestier umbrit în proporţie de aproximativ 95%.

5.    Temperatura apei şi condiţiile meteo
Dacă apa are o temperatură sub 18 grade, este posibilă înlocuirea probei de înot cu o probă scurtă de alergare! 
Costumele de neopren sunt permise dacă apa are sub 24 de grade; dacă apa are peste 24 de grade costumul de neopren reprezintă un pericol de supraîncălzire şi nu vom permite utilizarea lui. 
Există posibilitatea ca, în caz de ploi masive, traseul de MTB să devină parţial impracticabil. În acest caz va putea suferi modificări, care vor fi anunţate din timp. 

6.    Condiţii de participare 

Prin semnarea declaraţiilor pe proprie răspundere și prin completarea formularului de înscriere, participanţii se obligă să respecte prevederile acestui regulament.

7.    Înscrierea 

Înscrierea participanţilor la competiţie  se va face pe propria răspundere, organizatorii neasumându-şi nici o răspundere privind starea de sănătate a participanţilor la competiţie. Pentru aceasta, fiecare participant trebuie să semneze o declaraţie pe proprie răspundere privind participarea la competiţie. Pentru minori, declaraţia va fi semnată de un părinte sau tutore. 
Înscrierile se fac pe site-ul competiţiei: http://club-orca.ro

8.    Taxa de înscriere 

Proba până la 01.07.2017 01.07.2017 18.07.2017 19.07.2017  22.07.2017
Triatlon Individual 120 ron     150 ron 200 ron
Triatlon Stafeta 180 ron 210 ron 260 ron
1500 m înot 60 ron     75 ron 100 ron

Taxa de înscriere nu se returnează în cazul neparticipării! Este în schimb permisă cedarea înscrierii în favoarea unui alt concurent, cu excepția săptămânii premergătoare competiției.

Înscrierea este validă doar după achitarea taxei. Taxa se achită doar cu cardul bancar. Validarea se face automat în sistem după plată.

9.    Echipament obligatoriu 

Echipamentul obligatoriu pentru pentru participare este: 
-    Bicicleta, funcţională şi de preferinţă de tip MTB, obligatoriu cu sistem de frânare funcţional; acest fapt va fi verificat la check-in. 
-    Casca de ciclism potrivită ca mărime şi fixată corespunzător; acest lucru va fi de asemenea verificat la check-in, cât şi vizual de către voluntari pe traseul de ciclism. 
Casca va fi aşezată pe cap şi asigurată înainte de a urca pe bicicletă la plecare în proba de ciclism, şi va fi desfăcută şi dată jos doar după lăsarea bicicletei la rastel! Neîndeplinirea acestei condiţii atrage după sine o penalizare de 5 minute! 
La echipe acest articol se referă doar la sportivul care va concura la proba de ciclism. 

10.    Program 

8.00 -> 9.30 ridicare kiturilor de concurs, ridicarea chip-urilor 
8.15 - deschiderea tranziţiei 
9.00 - sedinţa tehnică 
9.45 - inchiderea tranziției 
10.00 - concurenţii urcă pe ponton pentru proba de înot. Pontonul se deplaseaza la 1500m distanţă 
10.30 - startul pentru înot, de pe lac
15.00 - premierea pentru proba individuală de înot
16.00 - premierea pentru triatlon individual și echipe

11.    Premii

Premiile vor fi anunțate înaintea competiției.

12.    Observații 

a) Categoriile de vârstă trebuie să conțină minimum 5 membri pentru a fi validată. În cazul în care la o categorie de vârstă sunt mai puțin de 5 membri, categoria va fi comasată cu categoria imediat urmatoare .
b) Caștigatorii (locurile 1, 2 si 3) la general, atât masculin cât și feminin nu vor fi premiați și la categoria lor de vârstă. Locul imediat urmator din categoria de vârstă din care face parte câștigatorul la general, va fi premiat cu premiul dedicat câstigatorului categoriei.