Nicolae Leţ, membru Orca, şi Maria Szekely au participat de curând la un concurs de înot în Marea Galileii. Relatarea experienţei scrisă de Nicu poate fi citită mai jos. Felicitări!

Am datoria si bucuria de a va relata cateva impresii legate de concursul pe care l-am propus mai acum ceva timp si la care am luat parte weekend-ul trecut impreuna cu Szekely Maria. Locatia: Marea (lacul) Galileii, situata in partea de nord a statului Israel pe cursul raului Iordan. Acestea sunt singurele surse de apa dulce ale Israelului.

Categorii in concurs: Seriile pntru categoria competitive au fost in cele din urma de 3 respectiv 6 km. La 6km am fost maxim 50 de persoane iar la 3 km au fost intre 100 si 200 de participanti. In schimb, probele populare de 1,5 si 3 km au adunat pana la 8.000 de concurenti dupa cum se lauda organizatorii. A fost si o impartire pe categorii de varsta dar clasamentul nu l-au afisat deocamdata pe site.

Traseu inot: Pentru COMPETITIVE s-a delimitat un traseu de 1,5 km care trebuia inconjurat de doua respectiv patru ori in functie de seria unde erai inscris. Apa a avut in jur de 27 Grade, si a fost relativ calma dar destul de tulbure din cauza adancimii scazute si a malului de pe fund.

Timpi: Primul sosit la 6 km, un inotator profesionist de open water, a avut un timp de 1h:11min. Ultimii au facut chiar mai mult decat dublu fata de invingator.  
Noi, romanii, ne-am prezentat onorabil:
Szekely Maria: 2h:03min
Let Nicolae: 1h:47min

Organizare: La acest capitol nu pot sa-i laud foarte mult. S-ar clasa cam pe acelasi nivel cu croatii din Porec, dar sub Balaton sau Bosfor. La finish abia s-a mai gasit apa, aceasta fiind o problema generala la ei. Fiecare concurent a primit o medalie, iar pentru refacere fortelor, o gustare usoara. Sponsorul principal a fost SPEEDO care a furnizat tricourile rememorative si alte surprize

Alte impresii: Israelul este o tara numai buna de vizitat in perioada Octombire - Noiembire cand nu este foarte cald. Ca si cazare noi am ales varianta Wingate Institute for Sport undeva la 15 km N de Tel-Aviv de unde am putut ajunge aproape in orice loc din tara, multumita retelei de transport public foarte bine pusa la punct. Ca si facilitati am avut acces la bazinele de antrenament, acces la o plaja superba la Mediterana aflata chiar in vecinatatea complexului si bineinteles la cantina unde se puteau lua toate cele trei mese. Preturile sunt ceva mai mari ca la noi atat la mancare si apa cat si la alte produse dar si la servicii. In schimb majoritatea intrarilor la obiectivele turistice sunt fara plata, doar timp si rabdare sa ai sa le parcurgi pe toate.

Acestea fiind spuse va urez antrenament cu spor ca sa fiti in forma maxima pentru sezonul urmator cand vom avea iar o gramada de optiuni pentru a concura dar si pentru a face turism totodata.