Weekend-ul care tocmai a trecut a fost o noua ocazie de concurs pentru membrii Orca din Cluj. În ciuda temperaturii extrem de ridicate care a făcut cursa foarte dificilă, toți au trecut linia de sosire și nu oricum ci cu 2 persoane pe podium:

La individual:
dl. prof. Dan Ceontea locul 3 la categoria 50+
Daniel Szatmari locul 1 la categoria 30-39
Cătălin Stroia locul 9 la categoria 20-29
Liviu Precup locul 6 la categoria 20-29

La ștafetă:
Lia Iancu locul 7 înotând în ștafeta la categoria 100+

Felicitări tuturor!


Ce zice Cătă:

Pentru mine a fost a doua participare la Bioeel Triathlon Challenge. Dupa experienta de anul trecut, nu eram foarte convins ca vreau sa merg. Ce s-a intamplat anul trecut, pe scurt: am ajuns cu 10min inainte de start, apa din Mures era gheata, traseul de bicicleta nu e nici cel mai placut din lume si atat bike-ul cat si alergarea se fac in plin soare. Singurul motiv pentru care m-am inscris e ca se desfasoara relativ aproape de Cluj si organizarea e destul de buna, cel putin anul trecut. Si dau un gulas minunat.

Dupa ce m-am inscris, mi-am propus sa fiu mai pregatit anul acesta, mai ales ca am acum costum de neopren pentru inot. Evident, n-am fost. Cu o seara inainte, cand imi curatam cilindrii de la etrierul franei fata, am reusit sa scot o buna parte din lichidul de frana din instalatie. Ca norocul ca traseul e plat si te poti descurca fara probleme doar cu o frana.

Plecarea a fost destul de devreme, pe la 6:30 trebuia sa fie, dar cum am probleme cu punctualitatea, a fost la 6:45. Oricum, pe la 9 eram in zona de tranzit. Am luat kitul de inscriere si mi-am pregatit lucrurile. Traseul era la fel ca cel de anul trecut, singura diferenta fiind alergarea care avea ruta un pic modificata.

Startul a fost ok, ce m-a surprins cel mai mult e ca nu am incasat picioare si pumni defel. Apa era rece, iar neoprenul a ajutat din plin. La iesirea din apa, am iesit cam ametit si m-am invartit un pic pana sa ajung la lucrurile mele.

Dupa un schimb care mi-a luat ceva timp, am sarit pe bicicleta si am plecat. Traseul e de-a lungul unor drumuri care nici macar drum de tara nu le poti spune. Erau atat de denivelate incat doar sa stai in sa e o provocare in sine. Oricum, bazonul pantalonilor si cauciucurile groase au ajutat cat de cat. Mainile au suferit cel mai mult, din cauza ca nu am avut manusile la mine, manusi care stateau comod in masina. Am simtit lipsa franei pe fata si dupa cateva situatii in care era cat p-aci sa fac cunostinta cu noroiul, am inceput sa merg mai incet prin zonele cu noroi. Spre sfarsit, am dat de un drum de tara si am reusit sa gasesc o trasa mai buna si sa pot forta.

Alergarea a inceput bine, dar soarele amiezii isi facea treaba din plin, astfel ca era o caldura de zile mari. Pana la singurul punct de alimentare de la alergare erau vreo 3km din cei 8. Cand am ajuns acolo, am sorbit 1l de apa, mi-am umplut bidoanele si am plecat mai departe. Ritmul a fost destul de ok si am terminat dupa 40 de min.

Finishul l-am trecut in 2h:05m:40s(locul 9 la categoria 20-29), cu mai bine de 20 de minute fata de anul trecut, unde am iesit tot pe locul 9. Per total, am avut o stare mai buna decat ceea ce a fost anul trecut, dar mai e destul loc de imbunatatire.

Felicitari lui Dani, care a reusit performanta sa castige locul 1 la categoria 30-39 cu un timp de 1:40:15 si lui Liviu, care a iesit pe locul 5 cu un timp de 1:51:29.