Weekend-ul 6-7 august a fost din nou plin pentru clubul nostru, in aceasta perioada, 8 membri participand la 3 competitii atat locale cat si internationale.

Calin Chiprianov si Nicolae Let se afla inca pe drumul de intoarcere din Elvetia, unde au participat la un super maraton de inot pe o distanta de 26 km! Nicu a terminat pe locul al 2-lea la categoria 16-39 ani, terminand distanta in 8h 39 min, iar Calin a terminat pe locul al 4-lea la categoria +40 ani, cu timpul de 9h 05 min. 2 rezultate cu care ne mandrim mult si care reflecta multe ore de antrenament si multa perseverenta in perioada premergatoare evenimentului. Asteptam cu interes relatarea lor cu privire la acest eveniment.


Alta competitie desfasurata zilele trecute a fost traversarea lacului Balaton, un eveniment cu multa traditie in Ungaria, care a reprezentat si o parte din inspiratia noastra pentru organizarea Traversarii Tarnitei. Aici au participat Elefant Laszlo si Sebok Laszlo din partea clubului nostru, conditiile fiind dificile, cu valuri mari.

In continuare puteti citi relatarile colegilor cu care am fost la triatlonul de la Reci, unde din nou clubul Orca s-a clasat excelent, toti participand la proba olimpica:
Daniel locul 1 la categ. 30-39 ani
Radu locul 5 la categ. 20-29 ani
subsemnatul locul 6 la categ. 20-29 ani
Catalin locul 11 la categ. 20-29 ani
Raluca, alaturi de Orcasi: locul 3 la categ. 20-29 feminin

Mie personal mi-a placut mult concursul, sigur ca am cazut si eu pe acele bannere in zona de tranzitie, dar nu am avut in rest nici un fel de problema pe durata intregii curse.

Mai jos puteti citi relatarile colegilor:

Radu:
Duminica asta (7 august) a avut loc ediţia aniversară, nr 20, a triatlonului de la Reci. În premieră, după diverse probleme de logistică anii trecuţi, concursul s-a desfăşurat în format XTerra.
Participarea a fost excelentă, multă lume la toate probele, multe doamne şi domnişoare, şi multe feţe cunoscute.
După mici probleme de organizare (zona de tranziţie a fost mult prea mică pentru numărul mare de concurenţi), startul s-a dat cu o amânare minimă.
Ca de obicei în apă a fost buluceală maximă la început, dar după primii 200m rândurile s-au răsfirat. La sfârşitul înotului, în faţă erau Liviu şi cu Zsombor, cam la un minut după ei Ciprian şi Daniel, şi cam la 20 de secunde în spatele lor, eu, singur. După estimarea mea distanţa de înot a fost de aproximativ 1250-1300m, în loc de cei 1000m anunţaţi - dar să zicem că asta e tradiţional la Reci :)
Pe Daniel l-am prins în T1, după ce căzuse spectaculos pe bannerele întinse pe jos în zona de tranziţie, şi am plecat la bicicletă împreună.


Am mers roată la roată cele 5 ture de bicicletă, rulând cu viteză destul de mare, între 25-35 km/h. Nisipul de pe traseu ne-a pus probleme pe alocuri, dar în mare pot să spun că a fost un traseu excelent, cu ceva zone mai tehnice şi multă multă viteză.
Imediat după prima tură l-am prins pe Liviu, iar undeva în tura 3 sau 4 spre sfârşit ne-a depăşit Albert, care avusese ceva probleme la înot. Am rulat în continuu la cadenţă mare şi puls peste 155 bpm, şi am terminat bicicleta la aprox. 1 oră şi 12 minute.Pe intrarea în alergare, Daniel a luat avans cam 100m care apoi s-a menţinut constant până la sfârşit. Din fericire, o bună parte din traseu a fost în pădure şi soarele puternic nu ne-a afectat. Am reuşit să merg susţinut, destul de constant între 10:30-11:30 pe tură, cu un timp total de aprox 44 de minute pe 9 km.
Cred că a fost primul concurs anul ăsta la care nu am avut niciun fel de probleme, dureri, crampe, căzături sau orice alt inconvenient major.
Felicitări organizatorilor, voluntarilor şi mai ales lui Csuribaci care a avut curaj să mute concursul de pe şosea în pădure, cu rezultate excelente.
Mi-ar fi plăcut ca elitele să aibă categoria lor separată, pentru că nu mi se pare deloc corect ca noi, cei care ne antrenăm şi concurăm pe banii noştri, şi trebuie să jonglăm timpul între job, familie şi antrenament, să concurăm cu cei care au salar, echipament sponsorizat, şi timp nelimitat pentru antrenamente. De data asta chiar cred că aş fi meritat locul 1 la 19-29 de ani amatori.

 

Catalin:

Anul acesta s-a desfasurat a 20-a editie a Triatlonului de la Reci. Pentru prima data s-a renuntat la asfalt pentru bike si alergare, anul acesta desfasurandu-se in padurea de langa lac.

 

Startul a fost destul de aiurea, nu m-am putut distanta de pluton prea bine si am fost prins pana la prima baliza. Dupa aceea s-a mai aerisit un pic, si am incercat sa imi intru in ritm. Din pacate nu am reusit si am mers destul de slab.

 

Dupa o proba de inot, am iesit din apa sa ma pregatesc pt bike. Tranzitia era plina de banere pe jos, si fiind ud pe picioare, am alunecat. Ca sa nu pic, am pus celalalt picior, dar mi-am prins un deget de la picior sub talpa si mi l-am scrantit. Pe moment nu mi-am dat seama, m-am imbracat si am pornit cu bike-ul.

 

Traseul de bike l-am vazut cu o seara inainte si stiam ca e plin de nisip. Prima tura am mers mai incet prin zonele cu nisip, dar am vazut ca e destul de acceptabil, asa ca turele urmatoare am tras tare. Degetul buclucas nu a incetat sa doara, iar prin ultimele ture a aparut si o durere de cap dublata de o durere de ficat. Nu a fost tocmai placut.

 

Alergarea am inceput-o mai lejer din cauza degetului si nu am fortat toata tura. Ritmul era undeva la 6  min pe km. Dupa 55 de min am terminat si alergarea.

 

Finishul l-am trecut in 2h:45m, insa impresiile au fost un pic amestecate. Mi-a placut traseul de bike si alergare, dar alegerea de a pune bannerele alea pe jos nu mi s-a parut ce mai inspirata.

 

Felicitari lui Daniel care iar a castigat la categoria 30-39 si lui Radu care daca nu ar fi fost elitele, ar fi iesit pe locul 1.

Iata ca vine si raportul lui Daniel:

Si cum 2 povesti n-ar fi complete fara a 3-a … iat-o si pe cea in cauza.

 

 

 

Voi incepe cu finalul: a fost un concurs extrem de reusit. Avand in vedere traditia triatlonului de la Reci si clara orientare catre sosea multi au privit cu scepticism schimbarea catre profil Xterra.  Dar ma bucur sa o spun ca schimbarea a fost in bine. In foarte bine…Traseu tehnic si de viteza in acelasi timp, 0 masini, 0 soferi frustrati. Si asta s-a simtit…astept cu nerabdare editia viitoare. Un mare BRAVO pt organizatori :) 

 

In rest..cald, foarte cald ..din nou. Exact ca si anul trecut, cuptor in toata regula.

 

Startul s-a dat pe la ora 10. Cum s-a facut 10 nici nu mai tin minte..evident ca eram cu toate vraiste. Aici mai am de lucru.

 

 

Asadar ora 10, vine sedinta tehnica, scurta, fugi din tranzitia minuscula pana pe malul lacului, ia neoprenul, trage de el, aseaza-l , potriveste-l, intra in apa, da mana cu, colegii, 1 min pana la start, ochelarii total aburiti, numaratoarea inversa, 30 sec, nu vad nimic,  8,7,6….chiar nu vad nimic…start, capul sub apa, da din toate membrele ca apucatul, Liviu e tot in dreapta, nu se lasa, suntem la prima baliza, trece in fata impreuna cu Zsombor D, eu al 3-lea, Cipri Balanescu apare din spate, trece la un moment dat de mine si…asta a fost inotul. Ritm constant si sustinut pana la final.

 

Ies din apa al 4-lea, traversez nationalu' sub atenta supraveghere a politiei, intru in tranzitie, alunec pe TOTAL neinspiratul covor din bannere, intind la sol 1.84 m, stau acolo cateva seciunde si-mi revin (chiar ma gandeam ce comod e) , apare Radu, ne schimbam, etc..si decolam din T1 la proba de bike…care  a fost SENZATIONALA.

 

Pe bune. Una din cele mai reusite ever, din puctul meu de vedere. Tras, frana, viraj, noroi, urci, cobori, depasesti..30 de km. Cam asa a fost.

 

Teribil. 

 

Dupa bike deja stiam cam pe unde stau/stam. Alergarea a fost ‘decenta’ si ca ce mi-am propus si ca ce am putut.

 

Am mentinut un ritm fara ruperi sau excese.  Stomacul nu era bine deloc am baut chiar foarte putin pe ultimul sector al 3atlonului. Mai mult aruncam pe mine.

 

 Cam asta a fost, inotul si bike-ul senzationale, alergare ok, ce mai un concurs pe cinste. Rezultatul este clar excelent, si eu si radu stam cat se poate de bine la 'amatori'. Dar elitele sunt departe, mai ales pe alergare.

 

 Ne vedem la anul...