Weekendul 2-4 septembrie a insemnat din nou multe evenimente pentru cluburile de inot masters din Romania, printre care ne numaram si noi. Brasovul si Resita s-au numarat printre participantii la campionatul european de inot masters desfasurat la Yalta (Ucraina), noi am fost prezenti prin Laszlo Sebok la Porec in Croatia, la traditionala cursa de 5km inot in marea Adriatica care a obtinut locul 2 la categoria peste 50 ani in cadrul CRO CUP, competitie nationala in Croatia (http://www.poreckidelfin.com/crocup2011/ENG). 

5 membri Orca (carora li s-au alaturat inca 2 membri de stafeta, si alti doi triatlonisti de proba olimpica, Raluca, prietena mea si tatal ei) au participat la (...din pacate) singurul triatlon olimpic din Romania (in rest mai sunt 4 competitii de XTERRA) clasandu-se ca de obicei pe pozitii fruntase.

Triathlon Challenge Mamaia a adunat in acest an 125 sportivi la proba olimpica din totalul 600 persoane angrenate in acest eveniment, fiind cel mai important concurs de Triatlon/Xterra din Romania. Deja cu o zi inainte, cand sedinta tehnica a umplut o sala cu cateva sute de persoane, se stia ca urma sa fie un concurs mare.

Clubul Orca din Cluj-Napoca a fost reprezentat aici de Radu Vadan (locul 4 la 20-29 ani olimpic), Daniel Szatmari (locul 4 la 30-39 ani olimpic si locul 1 pe intreg Grandprix-ul de triatlon), Liviu Precup (locul 8 la 20-29 ani olimpic si locul 6 pe intreg Grandprix-ul de triatlon), Catalin Stroia (locul 11 la 20-29 ani olimpic si locul 8 pe intreg Grandprix-ul de triatlon) si Nicolae Let participand la proba de inot in stafeta la acest eveniment. 

Zona de tranzitie a fost bine delimitata, mult mai libera decat anul trecut cand era aglomerata de cei de la stafeta. Traseul de inot bine marcat, cu balize mari (cele intermediare mai mici erau in plus), usor de observat. La iesirea pe sosea, exact ceea ce ma asteptam, tare multi biciclisti, cei de la stafeta si de la sprint umpleau benzile, iar cei de la Olimpic inca erau in apa majoritatea. Traseul bine pazit ca sa se evite traversarile pietonilor, oamenii echipati cu statii, isi comunicau diverse. A urmat alergarea, grea datorita traseului care permite sa il vezi aproape pe intreaga lungime fapt care demoralizeaza. Atmosfera frumoasa, fara sa se simta nici un fel de tensiune pentru bani si premii, un subiect sensibil dealtfel la concursurile de acest gen din Romania in ultima perioada.

Atat premierea evenimentului in sine cat si cea a Grandprixului au adunat multi oameni care planificau deja strategia pentru 2012. Felicitari participantilor si organizatorilor!

Foto: Florian Raducanu
www.florianraducanu.blogspot.com
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.