XIV. Tarnica-átúszás, 2020. július 26.

Az Orca Úszó- és Triatlon Klub és a Betfair Romania Development 2020. július 26-en tizedik alkalommal szervezi meg a Tárnica-tó átúszását. A Kolozsvári triatlon és a Tárnica-átúszás a Betfair Sports Challenge kétnapos sportrendezvény fő eseményei.

FIGYELEM! A 2020-as rendezvény kétnapos lesz:

Szombaton, 2020. július 25-én (a Triatlon keretében, a tó végéből) rajtol az 1500m-es táv.

Vasárnap, 2020. július 26-én (a mólónál) rajtol a 6500m-es táv.

 

A Tárnica-átúszás először 2007. július 28-án került megrendezésre, akkor 14 versenyző állt a rajthoz, akik mindannyian teljesítették a 6,5km-es versenytávot. Az első verseny fontos lépés volt egy aktív, kezdeményező szervezőgárda mobilizálása, valamint egy kolozsvári amatőr úszóklub megalapítása felé, amelyre végül 2008 elején került sor.

A Tárnica-átúszás a tó hosszanti irányú átúszását jelenti. A rövidtávú átúszást azoknak ajánljuk, akik nincsenek felkészülve vagy nem szeretnék a hosszú távot teljesíteni. Ez a versenyszám a Kolozsvári Triatlon úszópróbájával egyidejűleg fog zajlani. A Tárnica-átúszást az úszósport kedvelőinek ajánljuk, életkortól függetlenül. A rendezvény egyben az egészséges életmódot és a sportnak köszönhető egészséges testi fejlődést is népszerűsíteni kívánja. A tó átúszása jelentős erőfeszítést kíván a versenyzők részéről, amire nagyon oda kell figyelni. Éppen ezért az Orca Klub azt tanácsolja a kevésbé felkészült résztvevőknek, hogy a rövidtávú versenyszámot részesítsék előnyben.

A szervezéssel és részvétellel kapcsolatos részletekért kattints a Szabályzat menüpontra.

 

A változat

Running route 936943 - powered by Runmap 
B változat

Running route 937048 - powered by Runmap 

Főszponzor

Szponzor

Médiapartnerek

Partnerek