1. A verseny célkitűzése

Célunk a triatlon, és általában az állóképességi sportok népszerűsítése.

2. A verseny helyszíne és időpontja

A verseny a Kolozs megyei, Kolozsvártól 30 km-re elterülő Tárnica-tavon kerül megrendezésre, 2020. július 25-én (szombaton).

3. Versenyszámok, távok és korcsoportok

Versenyszámok:

XTERRA:
1,5km úszás, rajt a pontonról
30km offroad kerékpározás, 690m szintkülönbség
9km futás, 80m szintkülönbség
korcsoportok: 20 év alatti, 20-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60+
korcsoportonként férfi és női kategória

Váltó:
ugyanaz az útvonal, mint az XTERRA verseny esetében
a csapat mindhárom tagja egy-egy próbát fog teljesíteni; a váltó versenyidejét a három versenyző összesített versenyideje adja. 2 fős csapatok is indulhatnak, ebben az esetben egyik csapattagnak 2 próbát kell teljesítenie.
kategóriák: férfi, női és vegyes (legalább egy női csapattag)

1500m úszás:
egyéni úszás. A rajt a triatlon úszópróbájával egyszerre történik.

4. Útvonalak

Úszás

A versenyzők a tó végénél (a tranzitzónában) felszállnak egy mobil pontonra, amely beviszi őket 1500m-re a vízbe. Innen, a vízből rajtolnak. A verseny útvonala a tónak a rajtponttól a tranzitzónáig tartó 1500m-es szakasza. A víz hőmérsékletétől függetlenül neoprén úszóruha viselése ajánlott.

Kerékpározás

30km, 690m szintkülönbséggel

A verseny útvonala erdei / földúton vezet, előbb a tó, majd pedig a Roska-pata partján, a 14-es kilométerkőig. Innen közepes nehézségű, egyenletes emelkedő következik Felsőszamos (Lăpuștești) faluig (élelmezési pont). Ez a versenypálya legmagasabb pontja, innen az út a tó végéig ereszkedik: először 6km szerpentinen, egészen a 107P aszfaltútig, ahonnan további 4km aszfaltúton, végül még kb. 700m kövesúton a tranzitzónáig.

Futás

A futószakasz útvonala megegyezik a kerékpáros útvonal első 4,5km hosszú szakaszával. Itt egy ellenőrző és élelmezési pont is lesz. Ezt a 4,5km-es szakaszt a versenyzőknek oda-vissza meg kell tenniük, ez összesen 9km futást jelent, 80m szintkülönbséggel, egy kb. 95%-ban árnyékos erdei úton.

5. Vízhőmérséklet és időjárási viszonyok

Nyáron a tó vízének hőmérséklete általában 20-24 Celsius fok között mozog, így nincs szükség neoprén úszóruhára.
Ha a víz hőmérséklete 18 fok alá csökken, lehetséges, hogy az úszópróbát egy rövid futás fogja helyettesíteni!
Neoprén úszóruha használata:
az elit kategóriában csak 20 fok alatti vízhőmérséklet esetén megengedett
az összes többi kategóriában 25 fok alatti vízhőmérséklet esetén megengedett; ha a víz hőmérséklete 25 fok fölé emelkedik, neoprén úszóruhában fennáll a túlmelegedés veszélye, ezért használatát ebben az esetben nem engedélyezzük.
Előfordulhat, hogy nagy mennyiségű eső esetén az MTB szakasz részben járhatatlanná válik. Ebben az esetben a kerékpáros útvonal változhat, amit időben közölni fogunk.

6. Részvételi feltételek

A résztvevők a felelősségvállalási nyilatkozat és a részvételi formanyomtatvány kitöltése által kötelezik magukat a jelen szabályzat előírásainak a betartására. Különleges esetekben közvetlenül a versenybiztosokkal kell egyeztetni.

7. Beiratkozás

A résztvevők saját felelősségükre nevezhetnek a versenyre, a szervezők semmiféle felelősséget nem vállalnak a versenyen résztvevők egészségi állapotát illetően. Ennek érdekében minden résztvevőnek alá kell írnia egy nyilatkozatot, miszerint saját felelősségére vesz rész a versenyen. Kiskorúak esetében a nyilatkozatot az egyik szülő vagy gyám írja alá.

8. Részvételi díj

       
       
       
       

9. Kötelező felszerelés

A részvételhez szükséges kötelező felszerelés:
Működőképes (lehetőleg MTB) kerékpár, kötelező módon felszerelve működőképes fékrendeszerrel, amit a bejelentkezéskor a szervezők ellenőrizni fognak.
Megfelelő méretű és jól rögzített kerékpáros sisak; bejelentkezéskor a szervezők ezt is ellenőrzik, illetve a verseny kerékpáros szakaszán az önkéntesek is figyelni fogják.
A sisakot a versenyzőknek a kerékpáros szakasz előtt, a kerékpárra való felszállás előtt fel kell tenniük és rögzíteniük kell, és csak azután oldhatják ki, illetve vehetik le, miután a kerékpárt a depóban hagyták! Ennek a szabálynak a be nem tartása +5 perc büntetést von maga után!

A váltó esetében ez a kitétel csak a kerékpáros távot teljesítő versenyzőre vonatkozik.

10. Program

TBA

11. Díjak

Díjazásban részesül a Férfi és Női Összesített rangsor első 5 helyezettje
A díjak értékét a későbbiekben fogjuk közölni.

1500 m-re külön díjazási díjat nem kapnak, 1-3. Nincsenek befejezők, nincs finisher ing, csak a díjazó érmek, a díjak ugyanazok, mint az előző években.